Как да подобрим метаболизма – 7 изпитани метода

Как да подобрим метаболизма – 7 изпитани метода

Хранене и диети

За вас избрахме следните интересни материали:

Проблемите с метаболизма и темата сваляне на излишните килограми, засягат огромен брой хора в днешно време. Нарушената му функция прави премахването на излишните килограми изключително трудно. От друга страна пък, натрупването им е само въпрос на време. Какво можем да направим в домашни условия? За щастие има няколко изпитани метода, които спомагат за регулирането на нарушения метаболизъм. В настоящата статия, ще намерите 7 начина, чрез които да регулирате и подобрите метаболизма и общата активност на тялото.

Как да подобрим метаболизма – 7 изпитани метода
Как да подобрим метаболизма – 7 изпитани метода

 

Спортуване сутрин рано. Краткотрайно сутрешно физическо натоварване съчетано със здравословна сутрешна закуска може да направи чудеса с метаболизма. Научно доказано е, че лека сутрешна тренировка ще ви накара да се чувствате добре през целия ден. Можете да я направите дори у дома. За целта ви е необходимо да имате под ръка степер или крос тренажор. Всичко, което е необходимо е да се натоварите за 5 минути, след което да успокоите организма през следващите 2.

Консумирайте повече пикантни храни. Подправки като къри, лют червен и черен пипер, кимион и куркума стимулират метаболизма. В списъка се включват и още подправки, които не винаги са наричани пикантни, но действат на организма по сходен начин, те са: канела, кардамон, джинджифил и индийско орехче. Добавянето на тези продукти в консумираната храна ще даде положителен ефект.

Пийте повече вода. Това е течността, без която не можем. Препоръчителното количество е около 10 чаши на ден или около 2 литра. Имайте предвид, че метаболизма, за да работи като процес се нуждае от вода. Всяка чаша подобрява работата му.

Грижете се за щитовидната жлеза. За да работи ефективно, щитовидната нуждае селен, цинк, мед и йод. За жалост американският стандарт, към който всички подсъзнателно се стремим, в това число и храната, са изключително бедни на тези важни минерали. Препоръчваме консумирането на повече морски храни и ядки.

Домашни съвети за подобряване на метаболизма
Домашни съвети за подобряване на метаболизма

Не пропускайте закуската. В повечето случай, първото хранене е пренебрегнато, а това има негативни последици за метаболизма като процес. Не го правете. Включвайте в закуската храни, богати на протеини. Яйца, пилешко месо и плодове биха били идеалният варинт за вкусна и питателна закуска.

Последното хранене за деня – вечерята – не бива да бъде прекалено късно. Приема се, че вечеря между 7 и 8 часа е добре. Световно признатите специалисти препоръчват да не се яде поне 3 часа преди лягане.

Спортувайте активно. Сутрешната тренировка трябва да бъде само начало. Препоръчително е да се тренира поне 3 пъти седмично – по около час. Това подобрява тонус, активността на тялото и в частност метаболизма. Ако залата е твърде далеч, заменете я с бягане в двора на близкото училище.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Как да подобрим най-лесно бавния метаболизм - изпитани методи
Article Name
Как да подобрим най-лесно бавния метаболизм - изпитани методи
Description
Проблеми с метаболизма - 7 изпитани метода за подобряването на метаболизма чрез спортуване физическо натоварване и спортуване
Author
Цветелина Стефанова