Как да спим спокойно в летните месеци

Как да спим спокойно през лятото

Здравни съвети

За много хора  е истинско предизвикателство. Ако комфорта се е превърнал в мит, нощите могат да бъдат низ от безкрайно въртене съчетано с чести пробуждания. Непробудният сън изисква някои малки приготовления. Следването на указанията по-долу, би увеличил шанса за спокоен сън.

Как да спим спокойно в летните месеци
Как да спим спокойно в летните месеци

Подгответе удобно легло. За горещите летни месеци бихме препоръчали да се избират памучни спални чаршафи. Съчетанията на памук с полиестер също са приемлив вариант. Нека възглавниците бъдат по-ниски и широки. Ако се пробудите през нощта, обърнете възглавница. Обратната и страна би била по-хладна.

Температурата на стаята е от огромно значение. Оставете климатикът да работи на подходяща температура или използвайте вентилатор за тази цел. Запомнете, че въздушната струя не бива да е насочена към вас. Като алтернатива за разхлаждане може да ползвате разтвор от вода и спирт. Разтворът се втрива в тяло и при изпарението си, той спомага за по-бързото охлаждане на тялото.

Ако имате възможност, спете на приземен етаж. Жегите през деня правят поддържането на подходящи  температурите във високи етажи трудно. На приземните етажи разликата е огромна. Избягвайте пиенето на течности съдържащи кофеин преди лягане. Кофеинът увеличава кръвното налягане и това кара хората да чувстват топлината по-силно.

Как да спим спокойно - домашни съвети
Как да спим спокойно – домашни съвети

Обърнете внимание на спалното бельо. По подобие на първия съвет, ние бихме ви препоръчали да избере памука. Непробудният сън през лятото изисква тялото да бъде в дрехи или спално бельо, което го поддържат хладно. Спането с потник, тениска или памучна нощница със сигурност е по-добрият вариант отколкото да се спи гол. Още повече, че ако спите голи вариантът за лятна настинка се увеличава неколкократно.

Summary
Как да спим спокойно през топлите летни месеци
Article Name
Как да спим спокойно през топлите летни месеци
Description
Как да спим спокойно и непробудно през горещите летни месеци. Подобряване на спането през горещите летни месеци. Здравословен наръчник
Author
Цветелина Стефанова