Детокс в домашни условия

Крепко здраве през пролетта – детокс и подсилване на тялото

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Нормалният ритъм на живот включва различни етапи, които е добре да бъдат съпътствани с определена подготовка. В това число се включва както смяната на ритъма през есента, така и през пролетта. Подготовката включва както повишено приемане на определени храни, така и детокс. Това от своя страна осигурява безпроблемно “превключване” и тонус, без чувство на отпадналост и перманентна умора.

Началото на пролетта е може би най-подходящият период, през които да подложим тялото на детокс и по този начин да ускорим изхвърлянето на натрупаните токсини, шлаки или дори излишни килограми. Наред с това можем да подсилим организма и имунната система с приемането на някои супер храни.

Детокс в домашния условия

Детокс в домашни условия
Детокс в домашни условия

Детоксикацията е сложен проблем, но благодарение на даровете от прирорада може да се прилага успешно и в домашни условия. Ето няколко примера, които да помогнат за пречистването и подсилването на тялото :

Фреш от лимон – всеки ден. Сок от 4 лимона разреден с изворна вода осигурява необходимия витамин С за тялото и гарантира натрупването му в надбъбречната жлеза. Това е мястото, където се синтезират някои от най-важните хормони за тялото.

Повече течности и чай – това е може би най-добрият начин за пречистване на тялото. Чайовете – от индийско орехче примерно, подобряват функцията на черния дроб, който пък от своя страна абсорбира и изхвърля токсичните субстанции от тялото.

Джинджифил и кисело мляко – комбинацията от тези две осигурява нормализиран синтез на стомашен сок и нормална фукнция на червата в човешкото тяло. Препоръчваме половин чаша преварена или изворна вода с половин лъжичка настърган джинджифил на ставане и една чаша кисело мляко по време на закуска.

Подсилване на тялото

Подсилване на тялото през пролетта
Подсилване на тялото през пролетта

Чесън и лук през пролетта – не си падате по тези зеленчуци ? Е, време е това да се промени. Тези два продукта съдържат изключително важни естествени химикали, които спомагат за подсилване на естествената защита на тялото и имунната система. Благодарения на тях лесно можете да си спестите някой неприятен пролетен грип.

Броколи и зеленолистни продукти – всички те са чудесни стимулатори на имунната система и благодарение на това осигуряват нормалната работа на защитните свойства на организма. Постаряйте се да приемате поне веднъж седмично спанак, маруля, коприва и броколи.

Риба и яйца – с тези продукти ще осигурите на тялото селен, калции, минимално количество мазнини и естествени протеини. Това са все вещества, които чийто изкуствени заместители не са никак препоръчителни. Поне веднъж на трапезата трябва да има риба и яйца.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Крепко здраве през пролетта – детокс и подсилване на тялото
Article Name
Крепко здраве през пролетта – детокс и подсилване на тялото
Description
Детокс и подсилването на имунната система на тялото през пролетта. Детоксикация и подсилване в домашние условия - препоръчителни храни
Author
Цветелина Стефанова