Летни настинки – как да ги предотвратим

Летни настинки – как да ги предотвратим

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Летни настинки – как да ги предотвратим

Летни настинки – как да ги предотвратим
Летни настинки – как да ги предотвратим

Летните настинки безспорно са едни от най-досадните болестни състояния, които могат не само да объркат нормалното ежедневие, но и да провалят мързелуването по плажа или разходката в планината. Доста често летните настинки се бъркат с различни алергии, което в повечето случаи пречи да се вземат навременни мерки, което пък от своя страна води до влошаване.

Защо страдаме от летни настинки ?

Основните причини за подобен тип проблеми са няколко – дехидратация, смята на висока и ниска температура и отслабена имунна система.

Как да избегнем летните настинки ?

Най-общо казано, бихме посъветвали да се пие повече вода, да се внимава с климатиците и да се консумират повече сезонни плодове и зеленчуци. Би било добре по-често да посещавате близкото пазарче, където баба продава собствена продукция, вместо да разчитате на продукти с неясен произход.

Допълнителни мерки против летен грип

Както казахме вече, пиенето на вода е не просто препоръчително, а задължително. Минималното количество през летните месеци е 2 л.  Различните чайове също са добър вариант. Интересен е факта, че горещият чай би ви накарал да почуствате прохлада дори в жегата.

Чесън и джинджифил – това са два чудесни продукта. И двата по свой начин се борят с вътрешните инфекции, стимулират циркулирането на кръвта и имунната система.

Спортувате ли ? Как ви се струва идеята за лек крос рано сутрин, когато температурите са около 20 градуса ? Ако никога не сте го практикували, то сега е времето да започнете. Половин час лежерен крос би стимулирал тялото, мускулите, стомашния тракт, отделителната система и сърдечната дейност. Ако времето сутринта ви е заето, то можете да оставите кроса за по-късно вечерта преди вечеря.

Здравословно хранене против летен грип

Замисляли ли сте се как се храните? Приемате ли достатъчно витамини и минерали чрез храна на трапезата ? Нали знаете, че витамините в кутийка (от аптеката) не са същите ! За летните месеци бихме препоръчали повече супи и салати. През летния сезон има доста зеленчуци, от които може да се направи чудесна и здравословна салата, а когато става дума за супи, бихме препоръчали пилешка или картофена крем супа. И двата варианта за чудесни за лек обяд или вечеря. Не забравяте, че лягането с препълнен стомах се отразява на сън, правейки го неспокоен.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Летни настинки – как да ги предотвратим
Article Name
Летни настинки – как да ги предотвратим
Description
Защо страдаме от летни настинки и как да ги предотвратим със здравословно хранене и спорт
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон