Методи за диагностициране и изследване на рака на шийката на матката

Методи за диагностициране и изследване на рака на шийката на матката

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

 Методи за диагностициране и изследване на рака на шийката на матката
Методи за диагностициране и изследване на рака на шийката на матката

 

Навременното откриване е най-важният фактор за да бъде излекувана жената от рака на шийката на матката напълно . Човек може да продължи да живее още много дълги години ако рака на шийката на матката бъде диагностициран в начален етап , той при тези обстоятелства е напълно лечим.

Личният ви гинеколог може да използва най-използвания метод за диагностициране на рак на шийката на матката , а именно ПАП цитонамазката. Дали сте заразени,имате ли някакъв риск от зараза (висок или нисък) ,първото нещо което трябва да направите е това.

По-сериозни мерки се предприемат при евентуална зараза за диагностика за раково
образувание. ЯМР , цитоскопия , рентгенография това са методи даващи положителен резултат. Биопсията-изследването за наличие на ракови клетки става като се вземе проба от тъканта . Метода е изпитан и ефективен .

Колпоскопията – използва уред,който приближава функционалността на бинокъл-нарича се „колпоскоп“ . Този метод също е добър за диагностицирането за наличие на ракови клетки. Както отбелязахме вече , важно значение за лечимостта на рака на шийката на матката , е ранното му откриване .

Начина на лечение се определя от това , в кой стадий на развитие е открит . Наличието на предракови клетки е един продължителен процес , които е често срещан при рака на шийката на матката . В такав случаи болестта е напълно лечима и не е мъчителна за пациента , като цяло този етап може да бъде няколкогодишен.

Лечение при наличие на предракови клетки в матката може да бъде проведено по различни способи:
– обработка на предраковите клетки при много ниска температура,при което
се отстраняват (криотерапия) ;
– част от матката да се премахне ;
– изгаряне посредством електрически ток (висококачествен) ;
– обработка със специален лазер ;

Оперативната намеса при наличие на злокачествено образувание е задължителна . В зависимост от стадия на развитие на рака на шийката на матката се премахва част от нея или цялата . При наличие на разсеики може да се стигне до изрязване на
околни органи и яйчниците.

Други процедури за стопиране развитието на ракови клетки са:
– лъчетерапия;
– биотерапия;
– химиотерапия;
Никой от нас не може да бъде пророк и да знае каква болест ще го застигне. За да бъдем по-здрави ще ни помогнат грижата за нас самите и здравословния живот – но не на последно място . Разбира се това не е 100% гаранция . Профилактичните прегледи трябва да се превърнат в наше задължение , а не екстра към нашия живот . Не бъдете безразлични към здравето си!


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Диагностициране и изследване на рака на шийката на матката
Article Name
Диагностициране и изследване на рака на шийката на матката
Description
Рак на шийката на матката - диагностициране и лечение. Начини за лечение в начален стадии. Предракови клетки в матката - лечение.
Author
Цветелина Стефанова