Мотивацията да свалим излишните килограми

Мотивацията да свалим излишните килограми

Хранене и диети

За вас избрахме следните интересни материали:

Намиране на положителния фактор

Историкът Уил Дюрант пише “способността ни да бъдем ненаситни е безкрайна, и без значение колко трудности ще преодолеем, колко идеи осъзнаваме, ние трябва винаги да намерим същината на това, което сме”.

 Мотивацията да свалим излишните килограми
Мотивацията да свалим излишните килограми

Вероятно много от хората намират в себе си забравен момент от миналото, който тогава в основен добър фактор за положителни емоции и състояния. Това може да се отнесе както за психическото , така и за физическото състояние. Говорейки за сваляне на излишните килограми, намирането на мотивацията или именно този фактор е от изключително важно значение. Откриването на мотивацията е нелек процес и търсенето му трябва да бъде в много посоки – нова работа, нова среда, нови приятели и т.н. Разбира се това не означава, че трябва да се захласнем по темата бързо отслабване, понеже такъв здравословен метод все още няма.

Подлагането на различни диети и гладуване, не винаги е работещият метод за намаляване на теглото. В някои случаи това може да доведе до безкрайна игра на йо-йо. Основният принцип е подбор на храната и тренировки. Малко хора могат да разчитат само на волята си при започването на определени процедури , за останалите е много важна , а защо не и от решаващо значение подкрепата на останали хора. Преди обаче да потърсим подкрепата на околните , първо трябва да се даде отговор на
въпроса дали има готовност за промяна и дали мотивацията е достатъчно добра.

С настъпването си промяната може да има удивителен ефект. Новата среда , която трябва да се търси и намира ще благоприятства. Не трябва да се очаква да не се прави нищо и нещата да се променят от самосебе си. Вярно е , че хората се влияят от околните – приятели, роднини и т.н., затова е повече от необходимо да се обграждаме с хора с положителна нагласа и готовност за подкрепа .

Писани са много статии и материали относно свалянето на излишните килограми и намиране на правилния фактор за постигане на това. Необходимо е да се допълни, че храненето само по себе си не е достатъчно , трябва да се определи и допълнението към него. Може да се закупят най-добрите и най-здравословните храни , но когато на лице го няма психологическия фактор – подкрепата , вероятно ще има временен ефект , но крайният резултат ще бъде незадоволителен.

Не е достатъчно да се купуват различни хранителни продукти от случайни производители, които не знаят нищо за индивидиуалните цели и идеи. За съжаление при закупуването на даден продукт малко може да се разбере нещо и за производителя – от колко време е в бизнеса, какъв е истинския състав на продукта, достатъчно качестен ли и т.н. Това , което се пропуска е контакта с хора , които да обърнат нужното внимание на нуждаещия се .

Мотивацията може да се осъществи много по-лесно и бързо, ако бъде професионално обяснено , че избраният продукт съдържа съставките, които са необходими в точното качество и количество, т.е. на лице е важния момент на психологическата подкрепа.
В този момент , когато към фактора подкрепа се добави и мотивацията – нещата тръгват в правилна посока и ефекта ще бъде на лице.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Сваляне на излишните килограми - вътрешна мотивация
Article Name
Сваляне на излишните килограми - вътрешна мотивация
Description
Как да се мотивираме вътрешно, за да премахнем излишните килограми? Какво би ни помогнално да отслабнем? Подбор на храна, диети и среда
Author
Цветелина Стефанова