Намаляване на кръвната захар по естествен начин

Хранене и диети

За вас избрахме следните интересни материали:

Според последните проучвания, все един от трима жители на Стария континент е потенциално податлив към диабет и ранните му форми. Това се дължи на факта, че у много хора нивото на кръвната захар е над нивата, считани за нормални, но по-ниски от тези при болните от диабет.

Премахването на излишните килограми чрез различни диети и спорт разбира се, се считат за най-ефективните форми за нормализирането на кръвната захар, но се оказва, че храната също дава отражение. Една добре обмислена диета, съобразена със сезонните храни, определено би нормализирала нивата, ако те са тръгнали нагоре.

Канела – в представите на повечето хора, канелата винаги е в съчетания със захарта. Истината всъщност е друга. Оказва, се че канелата успешно спомага за намаляването на кръвната захара. Според проучванията, канелата и нейният екстракт успешно понижават нивото на глюкозата. Учените са единодушни, че този продукт нормализира нивата на LDL към HDL ( лош към добър холестерол ).  Имайки предвид, че има различни видове канела, които освен по вкусовите си качества са различни и в състава си, бихме искали да отбележим, че крайният резултат може да бъде различен. Затова препоръчваме консултация с лека специалист преди избирането на един или друг вид канела.

Сминдух е популярна подправка, която у нас се среща на доста места – но най-често в Североизточна България. Добре познат като незаменима съставка на шарената сол, сминдухът има приятен и апетитен аромат. Сминдухът, наричан още Чимен е известен с латинското наименование Trigonella foenum-graecum. Това е едногодишно растение от семейство Бобови. Специалистите в храненето отбелязват, че фибрите му забавят обработването на въглехидратите, като по този начин обясняват положителния ефект върху кръвната захар. Освен казаното смидухът в естествен контейнер за витамини, минерали и антидоксанти. Може да се добавя към гозби и напитки – например чай.

Намаляване на кръвната захар с чесън – от десетилерия чесънът се ползва като естествено лекарство на нормализиране на холестерола. Оказва се, че има и обещаващ ефект в борбата със захарта. Според изследвания направени през 2012 година, екстракт от чесън приложен върху зайци, нормализира нивата на захар. По-интересното е, че той има способността да поддържа ниски нива за дълго време. Другото интересно нещо е, че увеличава синтеза за инсулин и затова е препоръчителен при хора с диабет. Подобен ефект има и лукът.

Регулиране на кръвната захар по естествен начин
Регулиране на кръвната захар по естествен начин

Авокадо и ядки – въпреки, че авокадото не е разпространен плод на нашата трапеза, все повече диетолози го препоръчват горещо. Следвайки примера на други култури, плодът се съчетава успешно с различни ядки в салати и основни ястия. Комбинацията има положителен ефект върху редица заболязвания и форми на диабет.

Яжте цветовете, които ви харесват. Оказва се, че пъстрите и ярко оцветение плодове и зеленчуци съдържат изключително полезни вещества, способни да нормализират нивата на кръвната захар. Боровинки, ягоди, малини, къпини – това са само част от препоръчваните сезонни плодове. Техните фибри са силно препоръчителни за болните от диабет и преддиабетни форми.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Намаляване на кръвната захар по естествен начин
Article Name
Намаляване на кръвната захар по естествен начин
Description
Намаляване на кръвната захар с канела, чесън, авокадо и ядки. Спортуване и диети за нормализиране на захарта
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон