Напитки, които пречат на диетата

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Алкохолните напитки често са били обект на изследвания от страна на учените. Наскоро те съставиха списък на топ 5 напитките, които пречат на диетата и премахването на излишните килограми. Интересен се оказва факта, че слабоалкохолните са по-опасни от останалите, понеже се приемат в по-големи количества, а това от своя страна води до по-бързо пристрастяване.

Напитки, които пречат на диетата
Напитки, които пречат на диетата

Според специалистите в списъка с напитките, които пречат на отслабването, челно място заема бирата. Честото пиене на бира води до бързо пристрастяване и в не редки случаи алкохолизъм. Бирата позната още като “течен хляб” съдържа 43 калории на 100 мл. Това пък означава, че след 500 мл. ще ви трябва сериозна тренировка, на която да изгорите приблизително 250 калории, за да “нулирате брояча”.

 Следващият участник с шампанското. Специалистите уточняват, че дори в минимални количества, напитката дава своето отражение върху черния дроб. Шампанското ускорява процеса на гниене в червата, а това може да предизвика вътрешна инфекция или отравяне.

 В списъка следват ликьорите. Думата ликьор идва от латинското liquifacere (“втечнявам”) и се отнася за сладка слабоалкохолна напитка с вкус на плодове или билки. Обикновено съдържа голямо количество захар, в което всъщност се крие проблема. Калориите на 50мл. са средно между 120 и 180.

 Вината също попадат в списъка на питиетата, които могат да попречат на диетата. Факта, че в 100мл виното съдържа 83 калории е достатъчно красноречив. Захарите варират между 0 и 150 грама на литър в зависимост от вида вино.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Напитки, които пречат на диетата
Article Name
Напитки, които пречат на диетата
Description
Топ 5 напитките, които пречат на диетата и премахването на излишните килограми. Въздействието на бирата, шампанското, вината и ликьорите или проблемите на отслабването.
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон