Напълняването при жените

Напълняването при жените – 4 пъти в живота

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Наднормено тегло
  • Етапи на затлъстяване при жените
  • Съвети при наднормено тегло
Напълняването при жените
Напълняването при жените

 

В живота на дамите има няколко периода, през които те най-много рискуват да натрупат нежелани килограми. Ако обиколката на талията надвиши 88 см вече не се говори за излишни килограми, а за затлъстяване. Границата на максималната обиколка на талията до която жената не трябва да се притеснява за здравето си е 80 см. Важно е да се отбележи, че наднорменото тегло води до различни заболявания като диабет, хипертония, сърдечна недостатъчност, деформация на ставите, инсулт и др. Ако вашият случай е подобен с този, то би било да прегледате някои от основните практики за бързо отслабване.

   Основни етапи на натрупване на килограми :

Възрастта преди 20-те години

Под влияние на хормоните по време на половото съзряване тялото се закръгля и се натрупват излишни килограми. За редовното протичане на месечния цикъл и овулацията са необходими естрогените, които пък се отделят от мастната тъкан. Подрастващите момичета не са наясно какво се извършва в техните тела и често консумират мазни храни, което води до затлъстяване или иначе казано и до нарушения в правилната обмяна на веществата.

Бременност

През този етап жената губи контрол над своето хранене, което често е и причина за натрупване на ненужни както за майката, така и за детето ненужни килограми.

Любовни неволи

Третия етап е когато се приемат хормонални контрацептиви. Голямото количество хормони променя метаболизма на мастните тъкани и благоприятства натрупването на мазнини. За жени които са склонни към напълняване се препоръчва да се допитат до лекар преди да започнат прием на противозачатъчни.

След 50-годишна възраст

При настъпване на менопауза също се натрупват нежелани килограми. Естрогените намаляват активността си и по-голяма роля започват да имат тестостероните, които през целия живот на жената имат едно и също ниво. Крушовидната женска пълнота се заменя с мъжка, съсредоточена в коремната област. От четирите етапи на затлъстяването това е най-опасното, тъй като довежда до редица заболявания.

През този период жените постоянно се опитват с помощта на храна да компенсират негативната си нагласа. Зависимостта от храна се появява като решение за преживяване на чувства на самота, скука, тъга, мъка.

   Диетолозите съветват за избягване на излишни килограми да се намали приема на мазнини и калории, храната да съдържа повече белтъци и витамини. Заедно с диетата се препоръчва и увеличаване на физическата активност, така че да не се стига до намаляне на мускулна маса.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Напълняването при жените – 4 пъти в живота
Article Name
Напълняването при жените – 4 пъти в живота
Description
Натрупване на излишни килограми по време на половото съзряване. Колко трябва да е нормалната обиколка на талията ? Какво предизвиква затлъстяването ?
Author
Цветелина Стефанова