Оплешивяване - причини и последици

Оплешивяване – преудолим проблем само с едно вълшебно хапче

Спортуване

За вас избрахме следните интересни материали:

Оплешивяване - причини и последици
Оплешивяване – причини и последици

 

В последните години да си гологлав е модерно. Причината за това е в загубения двубой с оредяващата коса, а не идиализирането на гологлавия като секссимвол и еротична фигура.Много хора се комплексират от плешивите участъци над слепоочието,високото ботевско чело и върха на главата независимо от възрастта.

Присаждането на коса е метод с бърз резултат. Към него се насочват хора с добри финансови възможности и възраст около 30 години. Колко траен е този метод е спорен въпрос и зависи от много странични причини.

В нашата страна присаждането на коса се предлага в няколко болнични заведения. Резултатът не винаги е добър,а цената не е по джоба на всеки. След оперативната намеса процедурите са меко казано неприятни-пиене на билкови отвари,лекарства,препарати за мазане,вкарване на витамини и ензими в кожата на скалпа с инжекции, с цел засилване на вече присадената коса.

Някои от лекарствата спират състоянието на косопад,сгъстяват косата,дори засилват до известна степен растежа,но немогат да възбудят космения фоликул към нов растеж,с което трайно да се реши проблема с оплешивяването. Мечтата на всеки гологлав човек е на крачка от сбъдване,това може да стори револиционен нов метод,който да ги подмлади с десетилетия.

В бъдеще няма да се присажда косъм по косъм или сноп по сноп,а се очаква с изпиването на едно хапче да бъде регинирирана сърцевината на космения зародиш.

Тази възможност е открита от учени в университета в Пенсилвания.Те са изследвали скоростта на заздравяване на раните като за целта са скалпирали мишки.Така са открили ген (WNT),който се задейства при зарастванена кожата.Очакванията са без нараняване на дермата да бъде стимулиран този ген и да се раждат нови фоликули.

Необходими са години за изпитания върху животни,след което да се пристъпи към проби с хора.Според оптимисти от британското сп. “Нейчър” само след деситилетие-две проблемът с оплешивяването ще бъде лесно преудолим само с едно „вълшебно” хапче.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Оплешивяване - косопад и приждане на коса
Article Name
Оплешивяване - косопад и приждане на коса
Description
Причини за оредяващата коса и нейното лечение. Борба с косопада. Присаждане на коса и стимулиране на космения фоликул
Author
Цветелина Стефанова