Как да подобрим работата на имунната система

Повишаване на имунитета през есента

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Есента като годишен сезон се характеризира с честа смяна на температурите , това от своя страна води до рязко нарастване на простудните заболявания . Препоръчително и необходимо е да се укрепи имунната система . Най-лесният и естествен начин за това е да се обърне сериозно внимание на храненето и хранителния режим като цяло . Необходимо е храна да е разнообразна и дoстатъчно богата . Важно е да се знае , че липсата или намаленото приемане на витамини или минерали води до влошаване на здравето и дисбаланс на имунната система .

Как да подобрим работата на имунната система
Как да подобрим работата на имунната система

 

Повишаване на имунитета през есента

Добре е да се намали консумацията на захар и сладко , понеже отслабва имунната система и Ви прави податливи на различни заболявания . Натрупването на излишни килограми води до ред сериозни заболявания .

Наблегнете на плодовете .
Препоръчително е плодовете да станат неотменна част от менюто Ви . Те са незаменим източник на витамини , минерали . Плодовете са мощен антидоксант , способен да наутрализира действието на свободните радикали. Включете към менюто си още зеленчуци – броколите , морковите и картофите – те са източник на витамин С и антидоксанти . Намете място за риба и рибни продукти


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Повишаване на имунитета през есента - как да бъдем здрави
Article Name
Повишаване на имунитета през есента - как да бъдем здрави
Description
Проблеми със здравето през есента ? Ето как лесно и бързо да се справим с болестите през есента и да подобрим състоянието на имунната система
Author
Цветелина Стефанова