По-добро здраве 10 алтернативни метода

По-добро здраве 10 алтернативни метода

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Съвети за по-добро здраве
  • 10 алтернативни метода за съхраняване на здравето
По-добро здраве 10 алтернативни метода
По-добро здраве 10 алтернативни метода

 

Хората странящи от зелената салата, фитнеса, консумиращи вредна храна, цигари и др са застрашени от редица болести.  Ако и вие спадате към тази група и желаете да подобрите здравословното си състояние, прочетете следните предложения за алтернативни методи за постигане на по-здрав организъм, които не изискват особени промени в навиците ви:

Миене на зъбите

Зъбите трябва да се мият редовно, след всяко хранене. Използвайте конец за зъби. Ако не разполагате с четка за зъби под ръка може да изядете няколко стафиди, за които е известно че се справят с бактериите, които довеждат до болести на венците.

Разходка по магазините

   Ефекта от пазаруването е забележим, ако вървите бързо, качвате се по стълбите, запомняте цени и ги сравнявате с други. Извършването на тези три неща ви предпазва от Алцхаймер, защото мозъкът е непрекъснато в активно състояние.

Ядене на горчив шоколад

Тъмният и горчив шоколад съдържа много на брой антиоксиданти, които спомагат за забавяне на стареенето. малко парченце шоколад помага и в борбата с тромбите и сърдечните пристъпи.

Смях от сърце

   Минимум веднъж дневно се препоръчва да се смеете от сърце. Изследванията потвърждават неговото положително въздействие върху организма – спомага за разширяването на кръвоносните съдове и защитава от сърдечни заболявания. Може да изгледате някоя комедия или просто да се смеете с приятели.

Редовно правене на секс

   Това важи в пълна сила особено при мъжете. Установено е, че силният пол живее по-дълго, ако прави редовно секс. Хората които го практикуват редовно се справят и по-лесно с настинки, депресии и са по-малко изложени на риск от сърдечни заболявания.

Спете достатъчно

   Сънят поддържа паметта , също спомага за концентриране, а също регулира и телесните мазнини. Недоспиването води до затлъстяване. Според изследвания по-голямата част от хората се нуждаят от 7-9 часа сън на денонощие.

Занимаване с йога

   При нея има пози при които се повишава силата и гъвкавостта на тялото, помага на хора страдащи от артрит, подобрява равновесието при стари хора.

Ядене на ядки

   Шепа бадеми на ден намалява нивото на холестерола, предотвратява някои видове рак. Всички ядки са богати на полезни вещества, в това число и на витамин Е.

Медитиране

   Чрез него се намалякръвното налягане, премахват се тревогите, понижава се стреса и се удължава живота. Препоръчва се да се отделят по 20 минути на ден за медитация.

Изпробване на индийска кухня

   Потвърдено е, че куркумата която е доста популярна съставка в индийската кухня, понижава риска от сърдечни заболявания, рака и Алцхаймера.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
По-добро здраве 10 алтернативни метода
Article Name
По-добро здраве 10 алтернативни метода
Description
Подобряване на здравословното състояние. Алтернативни методи за здраве. Медитиране, йога и здравословно хранене.
Author
Цветелина Стефанова