Премахване на тъмни кръгове под очите

Премахване на тъмни кръгове под очите

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Съвети при тъмни кръгове и торбички под очите
  • Регулиране на нивото на колаген
  • Премахване на тъмните кръгове под очите
Премахване на тъмни кръгове под очите
Премахване на тъмни кръгове под очите

 

Темата за тъмните кръгове под очите е изключително дискутирана и обикновено е последвата от въпроса как да се премахнат успешно. Кръговете или торбичките под очите придават уморен и нездрав вид на човек и в повечето случаи тяхното наличие е предизвикано от редица по-комплексни фактори. Борбата е трудна и включва няколко основни фактора като здравословният начин на живот е може би най-определящият.

 Сред някои от факторите могат да се набележат генетична предразположеност към торбички или тъмни кръгове под очите, възрастта, сезонните алергии и липсата на сън. Според Шарлот Кларк, изтъкнат дерматолог в Ню Йорк, гримът може само да прикрие проблема. За да се реши, той трябва да се проучи в детайли. В този смисъл прилагането на методи чути от приятелки пред блока или в кафето вероятно няма да дадат очаквания резълтат.

 Съвети при тъмни кръгове и торбички под очите

 Възможно ли е да сме генетично предразположени към тъмни кръгове под очите? Отговорът на този въпрос е да. В приблизително 18% от случаите пациентите с подобни оплаквания носат това у себе си по рождение. Ако във вашия случаи тъмните кръгове са причинени от съдови проблеми, то опитайте да спите на по-висока възглавница. По този начин ще регулирате потока на кръв по капилярите и тя нама да се задържа по-дълго от необходимото в опасните участъци. Следващата стъпка е да наложите студен компрес на сутринта. Така вие ще свиете податливите кръвоносни съдове.

 Според професор Жанет Граф, специалист по клинична дерматология, можете да опитате с крем за очи съдържащ кофеин. Той би спомогнал за свиването на кръвоносните съдове в областта около очите. Ефектът би бил забележим след 48 до 72 часа след първото намазване. Друг подходящ дерматологичен продук е крем за очи със зелен чай и масло от гроздови семена. Комбинацията на тези 2 съставки спомага за задравяването на капилярните стени.

 Как да регулираме нивото на колаген ?

Как да премахнем тъмните кръгове под очите?
Как да премахнем тъмните кръгове под очите?

Най-общо казано колагенът е белтък в съединителната тъкан. Той е основен компонент в състава на костите и зъбите. В комбинация е кератина, той осигурява здравина и еластичност на кожата. При намаляването му в процентно отношение поради някаква причина, най-често възраст, се появяват бръчки. В този смисъл естествен е въпросът как да регулираме нивото на колаген и по този начин да запазим по-дълго кожата гладка, еластични и лъскава.

 Най-лесният начин за коригиране нивото на колаген е чрез храната, която приемаме. Храните, които биха били подходящи са телешки език, черен дроб и пилешки гърди. В списъка още влизат свинско без допълнителни мазнини и естествено риба. Други храни, които спомагат за повишаване на синтеза на колаген са различните ядки, кълновете, бобовите култури и бирената мая.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Премахване на тъмни кръгове под очите
Article Name
Премахване на тъмни кръгове под очите
Description
Съвети при тъмни кръгове и торбички под очите. Какво предизвиква торбичките и тъмните кръгове под очите ? Съвети за регулиране на нивото на колагена.
Author
Цветелина Стефанова