Рибено масло против атеросклероза

Рибено масло против атеросклероза

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Рибеното масло се бори с вредните липиди в кръвта, част от които съставляват лошия холестерол (LDL). По принцип тялото абсорбира мазнините които поглъща, но когато те са много му е нужно повече време, за да ги усвои.

Наличието на завишени нива в кръвта на липиди са следствие от повишен прием на мазнини. Предизвиква се образуването на плаки в артериите, заболяването е известно и като атеросклероза. Същността на това състояние се изразява в прилепването на тези плаки към вътрешната стена на артериите, като по този начин се блокира притока на кръв и се влошава кръвообръщението, риска от сърдечни заболявания расте. Тук на помощ идва именно рибеното масло, което разгражда липидите в кръвта.

Липиди

Те са прегради от мазнини в животните и растенията. Когато те се натрупват в човешкото тяло и тяхното присъствие стане трайно явление, се налага техните нива да се следят, поради опасността от запушване на кръвоносните съдове. Липидите съдържат както добър, така и лош холестерол. Липидите с добър холестерол имат висока плътност, а тези с лош – ниска. Добрият холестерол спомага за понижаване на лошия холестерол в кръвта.

Триглицериди

Те на практика представляват вид мастни клетки, които се утаяват в кръвта, ако не бъдат изхвърлени от там. Тялото ни натрупва триглицериди от храната която консумираме. Нивата им се измерват чрез обикновен кръвен тест. За понижаването на количеството триглицериди се прибягва до използването на медикаменти за по-тежки случаи, или хранителни добавки с рибено масло за по-леките случаи. Рибеното масло понижава триглицеридното ниво, като премахва отлаганията от мазнини в кръвта.

Рибено масло

Рибеното масло се съдържа в огромни количества в почти всички видове риба. То се състои от мастни киселини, които са известни като омега-3 киселинни етил естери. Именно омега-3 мастните киселини понижават значително нивата на лошия холестерол в нашите тела.

Рибено масло против атеросклероза
Рибено масло против атеросклероза

 

Рибеното масло значително намаля риска от сърдечна недостатъчност или удар. Плаката която се трупа по стените на кръвоносните съдове затруднява способността на тялото да осъществява добро кръвообръщение. Затова приемътна рибено масло е заклеймен като добра профилактична мярка срещу проблеми със сърцето и кръвоносните съдове

Холестерол

Както стана ясно, не всеки холестерол е вреден. Добрият холестерол спомага за разграждането на ненужните мазнини в кръвта. Препоръчва се нивата на добрия холестерол винаги да се държат по-високи от тези на лошия и на триглицеридите – това е основната функция на рибеното масло.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Рибено масло против атеросклероза
Article Name
Рибено масло против атеросклероза
Description
Рибено масло или как да намалим риска от сърдечна недостатъчност или удар. Регулиране на нивата на добрия и лошия холестерол и мастните киселини. Премахване на плаката от стените на кръвоносните съдове
Author
Цветелина Стефанова