Специални грижи за кожата през зимата

Специални грижи за кожата през зимата

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Какво оказва неблагоприятно влияние върху кожата? Какви за проблемите през зимата и какво налага специални грижи за кожата? Това са само част от въпросите, които вълнуват хората на прага на студения сезон. В настоящата статия ще се постарем да направим пълен преглед на тема и да очертаем и посочим кои фактори оказват неблагоприят влияние върху кожата.

Специални грижи за кожата през зимата
Специални грижи за кожата през зимата

Зимата , като сезон с резки температурни промени , оказва неблагоприятно влияние върху кожата . Основните фактори , които можем да назовен са : студеният вятър, рязката температура разлика , когато влизаме в топли помещения, отчасти медикаментите , които приемаме , съчетани със определени стресови ситуации и т.н.

В условията на подобни фактори се налага да се полагат специални грижи за кожата през зимата, за да може тя да запази своите качества, да бъде добре снабдена с нужните кръв и градивни елементи. Препоръчва се грижите да бъдат системни и комплекси и най-вече координирани с лекар. Една от причините за суха и слаба кожа е именно приемането на различни медикаменти по собствено осмотрение.

Основното отражение, което дава студеният и сух въздух , върху кожата е свиването на кръвоносните съдове , това обяснява факта , че тя изглежда бледа . Ниските температури влияят отрицателно върху дейността на мастните жлези , които при около 8 градуса спират работата си . Към това може да се добави и факта , че ниските температури потискат потоотделянето , което от своя страна дава отражение върху
водно-липидния слой на кожата , покриващ епидермиса, който вече не е в състояние да изпълнява ефективно функцията си .

Отрицателно на кожата може да повлияе и рязката температурна разлика ( от студено да се влезе на топло ) . Високата температура също изсушава кожата .

Препоръчаните грижи за кожата са :
Внимателно почистване на кожата с меки кърпи , които не съдържат алкали мокри кърпи са добра алтернатива. Продуктите за третиране на кожата не трябва да съдържат алкохол.

Душ-геловете и сапунът също изсушават кожата , препоръчва се ограниченото им ползване. Добре е да се ползват козметични продукти с овлажняващ ефект. Кожата не бива да се търка прекалено много .Използването на дневни и нощни козметични кремове е добра идея . На пазара се намират много добри хидратиращи и богати на съставки кремове.

Как да се грижим за кожата през зимата?

1. Консултирайте се с лекар. В близката аптека трудно ще се намери специалист, който да ви препоръча медикамент съобразен с вашия организим. Опитен дерматолог ще може да анализира кожата ви и да предложи подходящи козметични продукти.

2. Поддържайте кожата влажна. Може би вече сте намерили подходящите кремове, с който да третирате кожата през топлата част от годината, но едва ли те ще вършат работа добре и през зимата. В студените дни и месеци обикновено се препоръчват кремове на маслена основа.

3. Използвайте слънцезащитни кремове. Кой е казал, че кремовете са само за през лятото? Напротив, използването на подобен тип козметични продукти е повече от препоръчителен дори през зимата. Комбинацията от зимно слънце и вятър бързо изсушават кожата и увреждат структурата и. Препоръчваме нанасянето на слънцезащитен крем поне 30 минути преди излизане.

4. Пазете кожата на ръцете. Кожата по ръцете е най-тънка, затова тя изисква специални грижи. Никога не забравяйте ръкавиците. Студът изсушава кожата и я прави груба, от друга страна може да предизвика артритни болки в ставите.

5. Сухи ли са чорапите и ръкавиците? Носенето на влажни чорапи или ръкавици може да предизвика кожни екземи. Проверете дали те са наистина сухи и готови за носене.

6. Ползвайте подходящи кремове.Много хора предпочитам кремове с ментол за лятото. Химичния състат на този тип продукти подпомага поддръжането на телесната температура в приемливи граници. За зимния период обаче се препоръчва, използването на лубриканти базирани на вазелин и глицерин.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Review Date
Reviewed Item
Специални грижи за кожата през зимата
Author Rating
51star1star1star1star1star
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон