Стрес и антистрес - що е то?

Стрес и антистрес – причини съвети методи

Спортуване

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Стрес и антистрес
  • Напрежение и стресови ситуации
  • Антистресови масажи
  • Антистрес релаксация

Живеем в динамичен свят, изпълнен с напрежение и стрес. Всеки от нас,
съзнателно или не, е изпитал стрес или е изпадал в стресови ситуации. Симптомите, които подсказват за незабавна нужда от почивка са:
– Избухливост
– Нервност
– Хранене в огромни количества
– Загуба на апетит
– Здравословни проблеми и др.

Стрес и АнтиСтрес - що е то?
Стрес и АнтиСтрес – що е то?

Малко хора за съжаление имат независимостта и смелостта да оставят всичко и да си направят непланирана релаксираща ваканция. Да заминат например на сейшелските или карибски острови, за да си направят антистрес процедури със соли и вулканични камъни от Червено море и т.н.

По тази причина ви придлагаме няколко прости и изпитани методи за релаксация, които можете да използвате през натовареното ежедневие, обръщайки внимание на себе си за кратко без да нарушавате работния процес.

Смехотерапия
Много лекари са на мнение , че смехът има основно значение за здравето на целия организъм. В смеха се съчетават дихателни ( физиологични) процеси с психическото състояние на човека(емоции). Хормонът на щастието и доброто настроение се отделя при смях. Мозъкът отделя ендорфин и доброто настроение се връща на мига. В стресови ситуации усмивката дори насила няма да е излишна. С нея ще релаксирате по-добре и ще постигнете по-добра концетрация в борбата с ежедневните проблеми.

Пеене
Пеенето в колата, под душа или в асансьора, само би ви помогнало в борбата със стреса и лошото настроение. Напрягането на гласните струни е свързано с психическото състояние на човека (емоции). Затова лекарите препоръчват пеенето,кото здравословен антистрес метод.
Позата, в която най-добре бихте се справили с тази задача, е:
– Изправен гръб
– Раздалечени крака
– Свободно помещение, в което няма да смущавате никой.

Поемайки въздух дълбоко, вие вече сте готови да запеете. Вярното пеене не е от значение. Ефектът е в отпускането и отдалечаването то проблемите. Запалените и разполагащи с време могат да пробват в хор, курс по пеене или защо не в „рок група” с приятели.

Антистресови масажи
Според древната китайска медицина на стъпалата са разположени многобройни точки, които отговорят на всички органи в човешкото тяло. Масажирайки ходилата , стимулираме цялото тяло. Не е нужно да познавате в дитайли разположението на точките, за да си направите масаж. Можете вечер след натоварен ден просто да масажирате ходилата си с ръце или обикновен дървен масажор с топчета (продават се във всяка квартална аптека и дрогерия).

Антистрес релаксация
Отпускането е необходимо на всеки. Трябва да се научите да го правите.Започнете с дълбоки вдишвания и затваряне на очи. Отделете внимание на отделните части на тялото. Стегнете първо мускулите на прасците силно ,после ги отпуснете и усетете
удоволствието. Това упражнение може да направите с всички мускули . В последствие ще успеете да ги контролирате успешно. Възможно е да усетите напрежение в стомаха , съсредочете се върху това, дишайте дълбоко и се опитайте да свалите напрежението от цялото тяло.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Стрес и антистрес - що е то?
Article Name
Стрес и антистрес - що е то?
Description
Стрес и стресови ситуации - причини. Антистресови масажи и релаксация. Как да избегнем стреса - полезни съвети за дома.
Author
Цветелина Стефанова