Стрес – начало на здравословните проблеми

Стрес начало на здравословните проблеми

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Научно е доказано , че при ежедневни стресови ситуации , витамините в организма се дестабилизират структурно и в резултат се разрушават . В следствие на това се възпрепятства правилното функциониране на клетките и органите , а това от своя страна е предпоставка за появата на редица проблеми . Не би било грешно ако определим стреса като причинител на огромна част от физическите и психическите заболявания.

Стрес – начало на здравословните проблеми
Стрес – начало на здравословните проблеми

При стрес се нарушава определен установен стереотип , отслабва имунната система и организма става изключително податлив на различни заболявания. Най-често срещаният страничен ефект от стресовите ситуации е нарушаването на обмяната и депресията на веществата и повишаване на наднорменото тегло. Стресовите ситуации са характерни в по-голяма степен за хората живеещи в града – те могат да бъдат свързани с работата , личния живот , промяна на орпеделени навици , струпване на проблеми и т.н. Най-общо причините за стреса се крият в някаква неизвестност или неопределеност .

Резултата обаче от това е повишена активност на надбъбречните жлези и синтез на по-голямо количество хормони на стреса . Резултата е ускорено сърцебиене , повишаване на кръвното налягане , забавено дишането и т.н. Като траен резултат от стресовите ситуации са хроничните главоболия, необосновани реакции , натрупване на килограми и честа смяна на настроенията . Необходимо е да се обърне по-сериозно внимание на един по-здравословен живот . Някои от основните неща , които можете да направите за себе си в домашни условия са :

  • Наблягане на водни процедури
  • Сън – в нужните норми и време
  • Физически упражнение – плуване , бягане, колоездене и т.н.
  • Отпускащи масажи

Ако Вие сте попаднали в стресова ситуация , препоръчително е да се консултирате с професиналист , относно проблема. Стресът е болестно състояние и е необходимо да се стретира като такова – било с лекарства или определена хомеопатия. Нужен Вие е съвет от вещо лице , за да можете да задействате скритите резерви на организма си и да съ върнете към определения стереотип на живот . Във всеки е заложена генетична програма за възтановяване на организма , необходимо е да я откриете , това би било първата крачка към нормалния живот.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Стрес и стресови ситуации - начало на здравословните проблеми
Article Name
Стрес и стресови ситуации - начало на здравословните проблеми
Description
Стрес и стресови ситуации - как да разбираме проблем и да реагираме адекватно. Прости принципи за възстановяване на нормалния стереотип и начин на живот
Author
Цветелина Стефанова