С какво да внимаваме през лятото ?

С какво да внимаваме през лятото ?

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

С какво да внимаваме през лятото ?
С какво да внимаваме през лятото ?

Летният сезон придружен с всичките възможности, които дава е безспорно любим на много хора. Пътуването до Българското Черноморие е само една от възможните дестинации. Освен най-стандартния подход, можете да отделите време за разходка планината, селски туризъм, екскурзия в чужбина или посещение на някоя екзотична страна. Наред с всички приятни емоции, лятото крие и някои опасности. Списъкът на болестите, които могат да провалят почивката е доста дълъг и изисква предварителна подготовка и непрекъснато внимаване. Добре е преди тръгване да се отбиете в най-близката аптеката и да си набавите най-необходимите медикаменти като, бинт, спазмалгон или прахчета против повръщане.

 Един от най-често срещаните проблеми са чревните инфекции. Хепатит може да се прехване много по-лесно през летния сезон, когато масово хората закусват, обядват или вечерят навън в заведения със съмнителна хигиена. Сред другите възможни причини са царевица, сладолед или плодове на плажа. Едва ли продавачите, които обикалят между чадърите и чрез звучни рими продават стоката си, могат да се похвалят с гарантирана хигиена на приготвяне на храната. Затова бихме препоръчали да ограничите до минимум подобни “специалитети”.

 Херпес и гъбички през лятото

 Това за други два основни проблема, с които можем да се сблъскаме през лятото. Общоприето е, че морската вода убива микробите и бактериите, но подобни микроорганизни се появяват при наличие на водорасли и медузи. Трябва да бъдете особно внимателни с морката вода след валеж, когато морето изхвърля тези морски обитатели към брега. Сред другите възможни причинители на гъбичките и гъбичните инфекции са ходене боси в обществена бяна или тоалетна, носене на мокър бански констюм цял ден, безразборен сексуален живот. Ако в определени части на тялото имате сърбеж, парене или зачервяване, то потърсете лекарска помощ въможно най-скоро.

 Пазете се от ухапвания от насекоми и допир с медузи. През лятото насекомите са едни от основните преносители на зарази и ухапване от комари, бълхи или кърлежи може да доведе до подуване, зачервяване, обриви или алергичен шок. Същото се отнася и за медузите. Хората с по-чувствителна кожат могат да се навлекат сериозни проблеми след игра с някоя медузи. Естествено децата трябва да бъдат най-внимателни.

 Кожни болести през лятото

 Един от основните проблеми на жаркото слънце е изгарянето на кожата, особено от хора, които не обичат или по друга причина не ползват . Симптомите са зачервяване, оток или мехури при по-силно изгаряне. За новодошлите на морето препоръчваме кремове с фактор поне 35 и постепенно намаляване до 15 за около седмица. По този начин ще съумеете за предпазите кожата си от нежелани странични ефекти. Сред другите възможни проблеми са слънчевата уртикария, милиария, фотоконтактен дерматит и силно изсушаване на кожата.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
С какво да внимаваме през лятото ?
Article Name
С какво да внимаваме през лятото ?
Description
Чревни инфекции, гъбички и херпес през лятото - как да се предпазим ? Слънцезащитен крем с по-висок фактор за новодошлите. Опасност от ухапване от насекоми и допир с медузи - какво да правим при зачервяване или оток.
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон