Тъмни кръгове и торбички под очите хомеопатични съвети

Тъмни кръгове и торбички под очите хомеопатични съвети

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Тъмни кръгове и торбички под очите

Настоящата тема е обърната както към жените , така и към мъжете , а именно торбичките и тъмните кръгове под очите . Определено появата им подсказва за преумора и недостатъчен сън и придава на лицето изтощен и отпаднал вид . В борбата с този проблем сме заринати с кремове и различни мазила за премахването им – като някои от тях имат определен ефект , други – твърде незабележим .

За да се премахнат успешно тъмните кръгове и торбичките е необходимо първо да се запознаем с произхода на проблема и след това да предприемем мерки за премахването им .

В настоящатата статия ще обърнем внимание на причинителите , ще обясним процеса и ще препоръчаме някои неща , които можете да направите в домашни условия – хомеопатични съвети .

Причина за торбичките и тъмните кръгове

Тъмни кръгове и торбички под очите хомеопатични съвети
Тъмни кръгове и торбички под очите хомеопатични съвети

При повечето хора , кожата около очите е доста по-тънка от останалата кожа по лицето , в този смисъл дори и минимално нарушение на установения стереотип на ежедневието , дава отражение върху нея . Сред най-често срещаните причини за торбички и кръгове под очите са именно : тежка нощ , прекаляване с алкохол и цигари , дълга работа на компютър при слаба светлина , ежедневен стрес , продължително четене и т.н. Освен торбички и кръгове под очите , друг ефект от този тип натоварване е главоболие ,
трудно концентриране и фокусиране на погледа .

Първото нещо , което се препоръчва в този случай е кратка почивка . Американски учени са стигнали до извод , че са необходими 15 мин. почивка за всеки час , прекаран пред компютъра . Желателно е от време на време да прехвърляте погледа от монитора на по-далечни предмети и не на последно място – уверете се , че осветлението в помещението е достатъчно подходящо .

Съвети при тъмни кръгове под очите

Алергични реакции , причиняващи тъмни кръгове под очите
Въпросните тъмни кръгове и торбички могат да бъда следствие от някакъв вид алергична реакция към различни вещества във въздуха – полени , прах , организмът може да реагира отрицателно на алкохолни напитки или други упойващи вещества .

Генетична предразположеност към тъмни кръгове под очите
При някои хора , кръвоносните съдове са разположени в непосредствена близост до очите и нощ прекарана в силно запушено място , съчетано с прекомерно количество алкохол , дава като резултат тъмните кръгове .

Физиологичен дисбаланс
Тъмни кръгове могат да се появят и вследствие на нарушена обмяна на веществата в организма . В този случай трябва да се намали употребата на цигари , алкохол , сол и различни пикантни хранителни изделия .

Недостатъчна почивка – недостиг на сън
В огромен процент , причината за поява на торбички и кръгове под очите , главният проблем е недоспиването . Когато организмът не е отпочинал достатъчно , кожата става от бледа до бледосива , а кръвоносните съдове – по-лесно забележими . Причинители могат да бъдат още липса на желязо в кръвта и обездвижен начин на живот .

Хомеопатични съвети при тъмни кръгове и торбички под очите

  • В случай на появата им се препоръчва пиенето на много течности
  • Нанасяйте тънък слой защитен крем , в случай че ще се излагате на директно слънчево лъчение .
  • Поспете повечко .
  • Направете си маска за очите .
  • Върху клепачите можете да сложите резанчета краставица за около 6 – 10 ми
  • Намалете солта и пикантните храни .
  • Наблегнете на лимоните или другите плодове съдържащи витамин „С”
  • Избягвайте употребата на алкохол .

Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Тъмни кръгове и торбички под очите хомеопатични съвети
Article Name
Тъмни кръгове и торбички под очите хомеопатични съвети
Description
Причина за торбичките и тъмните кръгове. Алергични реакции.Генетична предразположеност.Физиологичен дисбаланс.Недостатъчна почивка
Author
Цветелина Стефанова