Алтернативно лечение - уринотерапия

Уринотерапия – магически алтернативен метод на лечение

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Уринотерапия – алтернативен метод за лечение
  • Лечение на кожни болести, себорея и тумори
  • Компреси при изгаряне и повърхностни рани

Когато става дума за алтернативни методи на лечение, безспорно най-често назоваваният способ е уринотепарията. Тази практика намира приложение при алтернативното лечение на много кожни заболявания. За пример може да се посочи лекуването на себорея с уринотерапия.

 Алтернативното лечение намира поддръжници от всички краища на света. Когато става дума за уринотерапия, най-голямата група поддръжници се намират в източните страни. Обратно, западът отхвърля тази теза и третира урината като отпадъчен продукт без никакви лековити свойства. До скоро тази теория противопоставяше Изтока и Запада, но последните 5 – 10 години се забелязва промяна.

Алтернативно лечение - уринотерапия
Алтернативно лечение – уринотерапия

В днешно време поемането на урина се счита за модерна и нормална практика за все повече хора от всички краища на света. Медиите и телевизионните канали обръщат все по-голямо внимание на темата чрез дискусии и публикуване на научни трудове. Това кара хората да гледат на този алтернативен способ по по-различен начин и все по-често да го прилагат при лечението на различни заболявания. Най-простият пример, който може да се посочи е третирането на изгорено с компрес от урина. Същото се отнася и за повърхностни рани. Урината в такива случаи многократно ускорява заздравителните процеси.

Уринотерапията – въпрос на личен избор

Темата е сложна и противоречива. Този алтернативен метод на лечение си остава въпрос на личен избор. Хората доверили се на уринотерапията казват, че тя помага при проблеми и ранички в носната кухина, лекува гъбички, възпалени сливици, вагинално дразнене, проблеми с матката и ставите. В някои източници се откриват доказателства за подобряване на разширени вени, намаляване на риска от инсулт и инфаркт. В същите се казва, че урината разтваря и размива кръвните съсиреци и предотвратява появата на нови такива.

 Приложение на уринотерапията при онкологични заболявания

 Освен всичко казано до тук, този алтернативен метод на лечение може да се прилага и при онкологични заболявания. Да вземем за пример туморите, над 20% от хората, практикували уринотерапия, твърдят, че туморитъ за изчезнали в резултат на лечението. Често урината е наричана жива вода, заради положителния ефект върху цялата кожа. След третиране с урина кожата става по-гладка, лъскава и еластична. Специалистите препоръчват третирането на напукана и груба кожа, акне, мазна и суха себорея с урина. Подчертават, че ефекта се вижда след едва 2 седмици.

 Уринотерапията и медицината

 Много лекари по света отхвърлята уринотерапията като метод за лечение. Те наблягат на факта, че вероятността от натравяне и предизвикване на вътрешни инфекции е голяма. Те казват, че временният ефект от приемане на урина в даден момент, може да предизвика тежки последици за целия организъм на по-късен етап. На това поддръжниците на уринотерапията отговарят, че подобен ефект има и от много лекарства. За пример дават комплексните антибиотици.

 Както сами виждате, уринотерапията може да бъде твърде ползна. Ако вие страдате от едно от изброените заболявания и сте уморени от конвенционалните методи за лечение, може вече е време да опитате този алтернативен метод за лечение. За начинаещите може би ще бъде трудно да възприемат някои от практиките, но в крайна сметка ефектът би бил положителен.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Лекуване на себорея с уринотерапия - алтернативен метод
Article Name
Лекуване на себорея с уринотерапия - алтернативен метод
Description
Уринотерапия - алтернативен метод за лечение. Лечение на кожни болести, себорея и тумори. Компрес от урина при изгаряне и повърхностни рани.
Author
Цветелина Стефанова