Фитнес на плажа - здравословен живот

Фитнес на плажа – здравословен живот

Спортуване

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Фитнес на плажа
  • Ходене по плажа
  • Упражнения за отслабване на плажа
  • Тренировки във вода

Бързо отслабване с фитнес на плажа

Погрешно е смятането на мнозина за дългоочакваната лятна почивка, че могат да забравят всички диети и здравословно хранене и да прекарат повече време излегнати на шезлонга. Добре е наред с почивката да се извлече и максимална полза за здравето и фигурата ни.

Вървене пеша

Ходенето по своята същност е естествено движение, което в най-голяма степен спомага за поддържането на добра фигура. При упражнения с вървене гърбът трябва да е изправен, брадичката да е повдигната напред, трябва да се стъпва първо на пета, след което тежестта да отиде и върху цялото стъпало. Половин час разходка пеш по пясъка изгаря 200 калории. Това упражнение съчетано с подходяща диета би дало чуден ефект върху бързото смъкване на излишни килограми.

Бягане по пясъка

При бягане в пясъка на плажа, краката затъват и срещат по-голямо съпротивление от повърхността. Така се изразходва повече енергия , отколкото в сравнение с бягане в парка.

Тренировки във вода

Фитнес на плажа - здравословен живот
Фитнес на плажа – здравословен живот

Благодарение на аеробиката във вода мазнините от тялото се изгарят по-ефективно, отколкото при същите тренировки на суша, тъй като съпротивлението на водата е над 10 пъти по-голямо от това на въздуха. Несъмнено плуването е един от най-добрите начини за поддържане на мускулите в тонус и достигането до резултати за отрицателно време.

Подходящо упражнение е лягане на брега, при което повдигаме тялото си, като се опираме на свитите си в лакти ръце и на пръстите на краката. При наближаване на вълната пренасяме тежестта  върху дланите, при отстъпване на вълната се връщаме в изходно положение.

Изпаряйки се във водата, която ни стига до нивото на гърдите правим махови движения с ръце, като лактите ни сочат надолу. Правим движенията и в двете посоки, като повтаряме поне 20 пъти.

Спокойно плуване за 20 минути ни помага да се отървем от 200 калории, а 20 минути аеробика – 100 -150 калории.

Игра на различни спортове

Волейболът е най-разпространената и активна плажна игра в която може да се включи всеки. Един гейм ни изгаря близо 400-600 калории, докато един час игра на фрисби – 220.

Упражнения с хавлия

Чрез тях се укрепват много мускулни групи. Самите упражнение се правят в седнало или изправено положение 10-15 пъти.

Можем да правим следното упражнение при което се изправяме и разполагаме краката си на ширината на раменете. Трябва да хванем краищата на хавлията, вдигаме ръце като ги държим изправени нагоре и опъваме хавлията. Издишваме и се навеждаме на една страна, като едновременно с това опъваме хавлията възможно най-силно. Повтаряме 10-15 пъти и в двете посоки.

За половин час тренировка с хавлия ще изгорим около 200 калории.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Фитнес на плажа - здравословен живот
Article Name
Фитнес на плажа - здравословен живот
Description
Фитнес на плажа - ходене и бягане по пясъка. Упражнения за отслабване във вода. Упражнения с хавлия. Плажни игри
Author
Цветелина Стефанова