Хомеопатия обоснован метод за съхраняване и повишаване на здравословния статус

Хомеопатия обоснован метод за съхраняване и повишаване на здравословния статус

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Здравето е най-ценното нещо, което притежаваме, затова е важно да го пазим! Един научно-обоснован метод за съхраняване и повишаване на здравословния статус това е хомеопатията .

Тя е наука , създадена през 18 век от немския лекар Ханс-Кристиян Самуел Ханеман! Самата дума идва от Гръцки- homes, хомиос, което означава подобен и patos, патос е болест) .

Хомеопатия обоснован метод за съхраняване и повишаване на здравословния статус
Хомеопатия обоснован метод за съхраняване и повишаване на здравословния статус

Традиционната медицина и хомеопатията се различават по-начина на лекуване. При определени симптоми, например температура , хомеопатията , не само че не лекува температурата , но и помага да се задържи по-дълго,като по този начин организмът засилва своите защитни сили. По този начин имунитетът се повишава и създава неблагоприятни условия за развитие на вируса. Идеята е, лекувай подобното с подобно (Simila similibus currentur)! Тоест трябва да се помогне на организма да се справи с причинителя, а не със симптома!

Ханеман също така развива теорията,че колкото е по-малка дозата, ефективността е по-голяма. Докато обикновената медицина би лекувала симптома, помагайки на температурата да спадне, организмът няма да може да се справи сам с причинителя на високата температурата. Трябва да се използва и антибиотик,които от своя страна е вреден. Освен бактерията причинител той убива и здрави клетки в организма!

Хипократ е мислил по подобен начин още в дълбока древност. Дори тогава се е практикувало лечебното гладуване и използването на билки и всичко това в съчетание със здравословна храна .

Хомеопатията с годините се развива и разпространява по-целия свят. В Англия, Индия, Русия и Франция,например, има изградени дългогодишни традиции.Там хомеопатията е
най-разпространена и доверието в нея е най-голямо! Тя се възприема като един от основните приципи на здравословния живот .

Разбира си има заболявания, които не могат да се лекуват от хомеопатията. Това са болести, при които има недостиг на дадено вещество в организма – например диабет, хипотиреоидизъм и др. Това е така,защото липсата на определена секреция на даден хормон в организма няма как да бъде компенсирана от одължаването на тази липса.

Има учени,които са върли противници на хомеопатията.Според тях липсват конкретни резултати, подкрепящи на 100% теорията „ лекувай подобното с подобно”.Те смятат, че ефективността е прекалено ниска.Някои лекари дори стигат до крайност като определят хомеопатията и хората които я практикува за шарлатани!


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Хомеопатия или как да съхраняваме и повишаваме на здравословния статус
Article Name
Хомеопатия или как да съхраняваме и повишаваме на здравословния статус
Description
Какво е хомеопатия и какво знаем за нея? Какъв е принципа на хомеопатията? Къде хомеопатията е приложима?
Author
Цветелина Стефанова